To tłumaczenie ma charakter informacyjny. Wiążąca jest wersja angielska. English version
Usuń moje dane
Deweloper: CROCODATA Sp. z o.o. · KRS 0001241145 · NIP 7582407044 · Polska
Kontakt: contact@crocodata.net
Możesz zażądać usunięcia swojego konta FotoPost oraz danych osobowych, które dla Ciebie przechowujemy. Ta strona działa nawet wtedy, gdy aplikacja została już odinstalowana. Poniżej wyjaśniamy, jak zażądać usunięcia, co jest usuwane, co może być zachowane i jak długo.
Opcja 1 — Usuń w aplikacji (zalecane)
- Otwórz aplikację FotoPost na swoim urządzeniu.
- Przejdź do Ustawienia.
- Stuknij Usuń moje dane.
- Potwierdź, gdy pojawi się monit.
Usuwanie rozpoczyna się natychmiast. Nastąpi wylogowanie. Twoje konto uwierzytelniania Firebase i powiązane dane profilu są usuwane z naszych systemów zgodnie z opisem poniżej.
Opcja 2 — Wniosek e-mailem (jeśli aplikacja została odinstalowana)
Napisz na contact@crocodata.net z tematem Wniosek o usunięcie danych FotoPost. Podaj:
- Adres e-mail powiązany z Twoim kontem FotoPost (jeśli logowano się przez e-mail) lub
- Wystarczające szczegóły, byśmy mogli zidentyfikować Twoje konto (na przykład przybliżoną datę rejestracji i ewentualny numer referencyjny zamówienia).
Zweryfikujemy własność konta i zakończymy usuwanie w ciągu 30 dni.
Co usuwamy
Gdy usuniesz swoje dane (w aplikacji lub e-mailem), usuwamy z naszych systemów (Google Firebase):
- Twoje konto i profil — w tym Twoje konto uwierzytelniania Firebase, opcjonalny adres e-mail i identyfikatory powiązane z kontem
- Przesłane zdjęcia w Firebase Storage — zdjęcia wybrane przez Ciebie do wydruku, które przechowywaliśmy w celu realizacji zamówienia
- Tokeny powiadomień push (FCM), jeśli zostały zapisane dla Twojego konta
- Inne dane powiązane z kontem w naszej bazie danych, które bezpośrednio Cię identyfikują
Zdjęcia przesłane do zamówienia wydruku są także automatycznie usuwane z Firebase Storage w ciągu 30 dni od złożenia zamówienia, nawet jeśli nie usuniesz konta.
Zdjęcia, których nigdy nie wybrano do wydruku, nigdy nie są przesyłane — pozostają wyłącznie na Twoim urządzeniu i usunięcie konta na naszych serwerach ich nie dotyczy.
Co zachowujemy (i dlaczego)
| Dane | Co się dzieje | Okres przechowywania |
|---|---|---|
| Zapisy zamówień i faktur | Gdy usuniesz konto, anonimizujemy zapisy zamówień (na przykład print_orders), zamiast usuwać je całkowicie. Identyfikatory osobowe, takie jak identyfikator konta i adres dostawy, są usuwane lub zastępowane, tak aby zapis nie mógł już być z Tobą powiązany. |
Przechowywane w formie zanonimizowanej w celu zgodności z przepisami rachunkowymi i podatkowymi |
| Faktury i dokumenty podatkowe | Zgodnie z polskim prawem podatkowym musimy przechowywać faktury i powiązane dokumenty księgowe, nawet po anonimizacji bieżących danych konta. | Zazwyczaj 5 lat od końca roku podatkowego, w którym wystawiono fakturę (zgodnie z wymogami prawa polskiego) |
| Zapisy płatności | Stripe może przechowywać zapisy płatności i transakcji zgodnie z polityką prywatności Stripe. Nie przechowujemy danych karty. | Zgodnie z polityką Stripe |
| Partner drukarski (Familink) | Zamówienia już przesłane do Familink w celu wydruku mogą być przechowywane przez Familink na potrzeby realizacji i wsparcia zgodnie z jego polityką. | Zgodnie z polityką Familink dla zrealizowanych zamówień |
| Zaszyfrowane kopie zapasowe | Pozostałe kopie w zaszyfrowanych kopiach zapasowych infrastruktury mogą krótko utrzymywać się do czasu automatycznego usunięcia. | Do 90 dni, w zakresie dozwolonym przez prawo i naszego dostawcę |
Więcej informacji
Zobacz naszą Politykę prywatności, aby poznać szczegóły dotyczące tego, jakie dane zbieramy, oraz Twoje prawa wynikające z RODO. W sprawie pytań ogólnych lub skorzystania z innych praw (dostęp, sprostowanie) skontaktuj się z contact@crocodata.net.